VI Parlament Català de les Religions – Girona

Concert NAMASKAR en la acollida i presentació

Signes dels Temps i Temps de símbols

Barcelona va organitzar el Fòrum Universal de les Cultures al 2004. Dins d´aquest esdeveniment es va incloure el IV Parlament de les Religions del Món organitzat pel Consell del Parlament amb seu a Chicago (Council for a Parliament of the World’s Religions, CPWR) i amb la col·laboració del Centre Unesco de Catalunya. Aquell mateix any AUDIR (Associació UNESCO per al Diàleg Interreligiós) va crear la Xarxa Catalana d´Entitats de Diàleg Interreligiós. Aplega les iniciatives d´una vintena de grups i associacions estables de l´àrea territorial de llengua catalana al Principat de Catalunya, Rosselló, País Valencià, Mallorca i Andorra. A partir de 2005 l’AUDIR ha apadrinat la presentació del Parlament Català de les Religions organitzat per diverses entitats de la Xarxa : Barcelona (2005) – Manresa (2006) – Alacant (2007) – Lleida (2009) – Perpinyà (2011) – Girona (2015)

En cada època, i més que mai en la complexa actualitat, convé discernir els signes dels temps, però sense perdre’ns en la seva proliferació i exterioritat, i per això és imperativa l’experiència significativa i existencial del temps de símbols, si és que l’ésser humà vol viure amb sentit i plenitud. Convé conèixer i comprendre el món en el qual vivim per fer-hi possible l’encaix de les diverses dimensions, esperances i aspiracions humanes: el benestar i la pau en la nostra llar, oikonomia; el gaudi del sabor i saber de la cultura que ens fonamenta i ens fa créixer, paideia, i l’alliberament en l’espai obert de l’esperit, mysterium. Pelegrinatge des de la superfície del temps vers la seva profunditat i plenitud, un camí de realització que Raimon Panikkar anomenava la secularitat sagrada.

Divendres 16:

Acte inaugural: concert de Lídia Pujol.

Dissabte 17:

Acollida i presentació: Grup Namaskar de música i cants vèdics.

Conferència marc: Jordi Pigem.

Refrigeri: ofert per la comunitat Sikh.

Diàlegs simultanis:
Silenci: MYSTERION, moderat per Teresa Guardans, amb la intervenció de: Abdelwadut Sabaté i Montse Castellà.
Paraula: PAIDEIA, moderat per J.Manuel del Pozo, amb la intervenció de: Miriam Díez i Carles Duarte.
Acció: OIKONOMIA, moderat per Idili Lizcano, amb la intervenció de: Àngels Guiteras i Jorge Burdman.

Langar: àgape amb la comunitat Sikh.

Dansa: Yumma Mudra (budista) i Michel Raji (sufí).

Recapitulació dels diàlegs, a càrrec de T. Guardans, J.M. del Pozo i I. Lizcano, amb els contrapunts musicals: Comunitat Israelita Barcelona i Cor-Associació Àkan.

Assaig de síntesi de la jornada: Ignasi Moreta.

Dansa clàssica hindú Bharatanatyam: Núria Sala i Federico Sanesi (percussió).

Comiat: intervencions de Jaume de Marcos, president d’AUDIR, i Enric Vendrell, director general d’Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya.

Namaskar al diari-girona-parlament